123qwe Galleri Arctandria: Inger K. Giskeødegård

www.listen.no   Nytt! Slideshow/Screensaver!

 

 

Galleri Arctandria, Oslo

Inger K. Giskeødegård

2009-03-14 - 2009-04-03  arkiv
malerier 
Inger Giskeødegård maler landskapet, bor i landskapet – og formidler det til et bredt publikum. Hun har funnet sitt landskap på Sunnmøre, og da spesielt på øya Giske og i kystbyen Ålesund, steder og motiver hun stadig vender tilbake til. Hun kaller nordvestlandet, denne stripen av land i møte med hav, for en ”temperaturmåler” for landbrukets kår. Følgene av manglende sammenheng mellom matproduksjon, jordbruk og kulturlandskap setter sine spor, og landskapet – kulturlandskapet – er i endring. Kyrne som gjerne dukker opp i hennes arbeider, er ikke hovedmotiv – de er et middel brukt for å fortelle en historie. Om lyset, landskapet og livet ved havet – om en verden i endring, et stadig forandret, fornyet - og forringet - kulturlandskap. Lyset; også det i stadig endring og aldri det samme, er et bærende element i alle hennes malerier. Livet i og med et klima preget av stadige værskifter har farget hennes palett og viser oss med all mulig tydelighet at grått aldri er bare grått, og at mørket bærer lyset og alle dets farger i seg. Inger K. Giskeødegård har arbeidet som profesjonell billedkunstner siden 1987, og arbeider også frilans som avistegner. Hun kombinerer maleriet med tegningen for å uttrykke seg slik hun føler behov for, og har på denne måten skapt sitt eget unike og bemerkelsesverdige uttrykk; i møtet med hennes kunst kan man risikere å bli både fascinert, engasjert og imponert. I en verden der det kunstneriske mangfold av og til kan være overveldende, skiller hun seg ut på en positiv og ærlig måte. Inger K. Giskeødegård er medlem av NBK, og var Årets Avistegner i 2001. Hun har hatt en rekke utstillinger, både separat og kollektivt, samt større utsmykningsoppdrag og illustrasjonsoppdrag av forskjellig art.
Inger K. Giskeødegård Vinter ved kyst 10116
Inger K. Giskeødegård Vinter ved kyst   

Inger K. Giskeødegård (klikk for større bilde)Inger K. Giskeødegård (klikk for større bilde)Inger K. Giskeødegård (klikk for større bilde) 
 
 
Se også Kunstnerindex:  

Inger K. Giskeødegård 

  6 arr. 

 

 

Annonser:

 

Copyrights 2008-2012 - " - " ikke noe av innholdet på listen.no kan kopieres eller publiseres andre steder uten samtykke fra Listen, utstillingssted og kunstner/opphavsperson.  Kontakt Listen  Personvern/Privacy Policy